23 Ocak 2013 Çarşamba

Kestane Balı, Arı Sütü, Polen Karışımı





Arı SütüPolen ve  Kestane Balının sayısız faydasından birarada faydalanabilmemiz için bu sağlıklı karışımı hazırlıyoruz. 
Arı sütü'nün faydaları;
  • Kanser, kalp-damar sistemi zayıflıkları ve astım gibi çeşitli hastalıklarda bağışıklık sistemini güçlendirmevücudun direncini arttırma, metabolizmayı düzenleme, hücre yenilenmesini sağlama etkileri vardır.
  • Kemoterapi ve radyoterapinin güçlü yan etkilerine karşı beden direncini arttırır.
  • Alzheimer ile mücadelede etkin bir destektir. Hafızayı ve zekayı güçlendirir, unutkanlığı giderir.
  • Anne karnından büyüme çağına zihinsel gelişime kuvvetli katkı sağlar.
  • Damarları açar, damar tıkanıklığını önler. Tansiyonu düzenler.
  • Kolesterol seviyesini kontrol altında tutar.
  • Sindirim sistemi rahatsızlıkları, reflü ve ülsere iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır, kabızlığı önler.  
  • Organizmayı gençleştirir, hücre yenilenmesini hızlandırır ve tetikler.
  • Doku ve cildi yenileyici, kırışlıkları giderici, teni güzelleştiricidir.
  • Yumurta ve sperm sayı ve kalitesinin artışını sağlar. Kısırlık tedavilerinde ve gebeliği sağlamada çok olumlu etkileri vardır.
  • Sara (epilepsi) hastaları için şifa kaynağıdır.
  • Diabetlilerin düzenli almaları halinde insülin kullanımını yarı yarıya kadar azaltabildiği gözlemlenmiştir.
  • Sporcular için fiziksel kondisyonu arttırcı ve koruyucu etkisi vardır.
  • Çoğu romatizmal sorunlara, kansızlığa(anemi) ve çeşitli göz hastalıklarına karşı etkilidir. 
  • Doğal ve güçlü antidepresandır. Zayıflamış sinir sistemine olumlu etkileri vardır.
  • Saç dökülmelerini ve saç sorunlarını önemli ölçüde giderir.
  • Antibakteriyel etkiye sahiptir.
  • Alerjilere iyi gelir.
  • Yoğun antibiyotik kullananları destekleyici besin olarak takviye eder.
  • Uyku düzensizliğini giderir.
  • Diyetlerde, içeriğindeki zindelik veren özel maddeler sebebiyle vücut direncini arttırarak dengeli bir beslenme sağlar.
  • Viral hastalıklara karşı direnç sağlar.
  • Yüksek oranda protein, vitamin, mineral madde içerdiğinden besleyici değeri büyüktür.
  • Çocuklarda görülen gelişim güçlükleri, kemik ve kas kuvvetsizlikleri ve iştah arttırmada olumlu etkileri vardır.
  • Ayrıca arı sütünün haricen kullanımında deriyi gerdirme, yenileme ve canlılık verme, kırışıklık giderme, epitel hücreleri geliştirme ve uyarma, derinin yağ sekresyonunu düzenleme ve antibiyotik aktivite gibi faydaları vardır.
Polen'in faydaları;
  • Polen hastalıktan kalkanları kısa sürede eski enerji ve canlılığına kavuşturan bir kuvvet şurubudur.
  • Kansızlığın (anemi) giderilmesine yardımcı olur: alyuvar sayısını %25-30, hemoglobini %15 oranında yükseltir.
  • Polende bulunan aminoasitler saçın gelişmesinde önemli rol oynar ve saçın dökülmesini önler.
  • Prostat hastalarında iyileştirici rol oynar.
  • Kabızlığı ve bağırsak mikroplarını ortadan kaldırır, inatçı ishalleri tedavi eder.
  • Görme ve düşünme yeteneklerini arttırır.
  • Sinirliliği ortadan kaldırır ve rahatlatır. 
  • Aç karnına alındığında zayıflamaya, tok karnına alındığında kilo alımına yardımcı olur. 
Kestane balının faydaları:
Koyu kahve renkli, buruk, biraz acı ve kestaneye özgü tadı ve kokusu olan bu bal, kuvvetli ANTİSEPTİK özelliğiyle tanınır. Araştırmalarda kestane balının vücut ve cilt yaralarını iyileştirme ve tedavi etmede antibiyotiklerden daha etkili özelliği olduğu tespit edilmiştir. 
B ve C vitaminleri açısından zengin olan FER Kestane Balı kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar.
FER Kestane Bal'ının solunum ve sindirim sistemlerine olumlu etkileri gözlemlenmiştir.
FER Kestane Bal'ı kanın temizlenmesi ve kemiklerin kuvvetlenmesine yardımcı olur.
Eski Mısırlılar bile kestane balının iyileştirici etkisinden haberdardı. 
II.Dünya Savaşı'nda da askerlerin yaraları ballı sargılarla iyileştirilmişti.
Kestane balının faydalı olduğu hastalıklar ve sağlık sorunlarını şu şekilde sıralamak mümkün:
- Adalelerde ağrı, titreme, uyuşma,
- Ağrı ve sancılar,
- Ağız yaraları,
- Akciğer hastalıkları,
- Bademcik iltihabı,
- Bağırsak gazı ve iltihabı,
- Baş, göğüs, karın ağrıları,
- Baş dönmesi,
- Bel ağrıları,
- Beyin hastalıkları,
- Felç ve sinir hastalıkları,
- Cilt bozukluğu ve cilt lekeleri,
- Cinsel gücü artırma,
- Damar sertliği,
- Damar tıkanıklığı,
- Göz ve görme problemleri,
- Halsizlik,
- Hazımsızlık,
- Hafıza sorunları,
- İştah sorunları,
- Kabızlık,
- Kalp çarpıntısı,
- Mide rahatsızlıkları,
- Nezle ve grip hastalığı,
- Öksürük,
- Nefes darlığı,
- Astım hastalığı,
- Romatizma ve siyatik,
- Sarılık hastalığı,
- Sedef hastalığı.
.
Özellikle mevsim değişikliklerinde bol miktarda organik kestane balı tüketilmesi tavsiye edilir. 

Kestane balı nerede bulunur?
Yaklaşık 30 metre yükseklikte olan dalların çiçeklenme zamanı Haziran ve Temmuz aylarıdır.
Bal arısı kestaneden hem polen hem nektar hem de salgı toplar. Arılar kestaneden nektar toplarken tozlaşmayı da sağlayarak kestane üretimine katkıda bulunurlar.
Bitkinin balı da meyvesi gibi koyu kahve renklidir. Kristalleşmesi yavaştır, kristalleştiği zaman çok ince granüller oluşturur.

FER Bal Polen Arı Sütü Karışımı, T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı�nın 28/07/1999 tarih ve 060007300001-6 sayılı izni ile üretilmiştir.
(460gr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder