23 Ocak 2013 Çarşamba

Kestane Balı, Polen, Propolis, Arı Sütü Karışımı


Arı sütü, propolis, polen ve %100 doğal kestane balımızdan oluşan karışımımız bakın nelere iyi gelmektedir;

Arı sütü;
  • Kanser, kalp-damar sistemi zayıflıkları ve astım gibi çeşitli hastalıklarda bağışıklık sistemini güçlendirmevücudun direncini arttırma, metabolizmayı düzenleme, hücre yenilenmesini sağlama etkileri vardır.
  • Kemoterapi ve radyoterapinin güçlü yan etkilerine karşı beden direncini arttırır.
  • Alzheimer ile mücadelede etkin bir destektir. Hafızayı ve zekayı güçlendirir, unutkanlığı giderir.
  • Anne karnından büyüme çağına zihinsel gelişime kuvvetli katkı sağlar.
  • Damarları açar, damar tıkanıklığını önler. Tansiyonu düzenler.
  • Kolesterol seviyesini kontrol altında tutar.
  • Sindirim sistemi rahatsızlıkları, reflü ve ülsere iyi gelir. Hazmı kolaylaştırır, kabızlığı önler.  
  • Organizmayı gençleştirir, hücre yenilenmesini hızlandırır ve tetikler.
  • Doku ve cildi yenileyici, kırışlıkları giderici, teni güzelleştiricidir.
  • Yumurta ve sperm sayı ve kalitesinin artışını sağlar. Kısırlık tedavilerinde ve gebeliği sağlamada çok olumlu etkileri vardır.
  • Sara(epilepsi) hastaları için şifa kaynağıdır.
  • Diabetlilerin, düzenli almaları halinde insülin kullanımını yarı yarıya kadar azaltabildiği gözlemlenmiştir.
  • Sporcular için fiziksel kondisyonu arttırcı ve koruyucu etkisi vardır.
  • Çoğu romatizmal sorunlara, kansızlığa(anemi) ve çeşitli göz hastalıklarına karşı etkilidir. 
  • Doğal ve güçlü antidepresandır. Zayıflamış sinir sistemine olumlu etkileri vardır.
  • Saç dökülmelerini ve saç sorunlarını önemli ölçüde giderir.
  • Antibakteriyel etkiye sahiptir.
  • Alerjilere iyi gelir.
  • Yoğun antibiyotik kullananları destekleyici besin olarak takviye eder.
  • Uyku düzensizliğini giderir.
  • Diyetlerde, içeriğindeki zindelik veren özel maddeler sebebiyle vücut direncini arttırarak dengeli bir beslenme sağlar.
  • Viral hastalıklara karşı direnç sağlar.
  • Yüksek oranda protein, vitamin, mineral madde içerdiğinden besleyici değeri büyüktür.
  • Çocuklarda görülen gelişim güçlükleri, kemik ve kas kuvvetsizlikleri ve iştah arttırmada olumlu etkileri vardır.
  • Ayrıca arı sütünün haricen kullanımında deriyi gerdirme, yenileme ve canlılık verme, kırışıklık giderme, epitel hücreleri geliştirme ve uyarma, derinin yağ sekresyonunu düzenleme ve antibiyotik aktivite gibi faydaları vardır.
Propolis: 
  • Anti-kanser, anti-oksidan, anti-mikrobiyal, anti-romatizmal, anti-viral, anti-astımatik, anti-inflamatory, anti-diabetik, anti-tümoral aktivite, yara kapama ve doku tamir etkileri, deri enfeksiyonları, anestezik, sindirim, bağışıklık ve kalp-damar sistemlerine olumlu etkileri bulunmaktadır.
  • Ağır enfeksiyonlar ve kanserle mücadelede etkindir.
  • Tümörlü hücrelerin küçülmesinde etkilidir.
  • Faranjit, kronik bronşit, astım, nezle ve benzeri solunum yolu rahatsızlıklarında, kulak enfeksiyonlarında, genel ağız, burun, gırtlak sağlığı için suya damlatılan propolis ekstraktında deva bulunur.
  • Akciğer, karaciğer ve yüksek kan basıncı rahatsızlıklarında iyileştirici etkisi bulunur.
  • Diş ve diş eti rahatsızlıkları, ağız içi iltihap, yaralar, apseler, aftlar ve ağız kokusuna iyi gelir.
  • Sedef hastalığına doğrudan iyi gelir.
  • Yaraların iyileşmesini 4 kata kadar hızlandırır.
  • Deri mantarları ve zararlı bakterileri durdurur. İyileşmeyen yanıklarda, influenza ve herpeste iyileştirici etkisi vardır. Doku yenileyicidir.
  • Bağırsak paraziti, ülser, mide iltihabı gibi sindirim sistemi rahatsızlıklarına iyi gelir.
  • Giardi ve kolitte, vajinal, servikal ve üriner sistem rahatsızlıklarında etkilidir.
  • 100 kata kadar antibiyotik etki içerdiği tesbit edilmiştir.
  • Kılcal damarların geçirgenliğini tamir eder. Kapillar damarları güçlendirir.
  • Tüberküloza denenmiş devadır.
  • Ateş düşürücüdür.
  • Gastrik ülserin iyileştirilmesini sağlar.
  • Şampuana katıldığında saç sağlığına ve kepeğe karşı iyi gelir.
Polen:
  • Polen hastalıktan kalkanları kısa sürede eski enerji ve canlılığına kavuşturan bir kuvvet şurubudur.
  • Kansızlığın(anemi) giderilmesine yardımcı olur: alyuvar sayısını %25-30, hemoglobini %15 oranında yükseltir. Bir ay süre ile her gün bir tatlı kaşığı polen yedirilen bünyelerdeki alyuvarların milimetre küpte 500.000 arttığı gözlemlenmiştir.
  • Polende bulunan aminoasitler saçın gelişmesinde önemli rol oynar ve saçın dökülmesini önler.
  • Prostat hastalarında iyileştirici rol oynar.
  • Kabızlığı ve bağırsak mikroplarını ortadan kaldırır, inatçı ishalleri tedavi eder.
  • Görme ve düşünme yeteneklerini arttırır.
  • Sinirliliği ortadan kaldırır ve rahatlatır. 
  • Aç karnına alındığında zayıflamaya, tok karnına alındığında kilo alımına yardımcı olur. 
Kestane Balı: 
Koyu kahve renkli, buruk, biraz acı ve kestaneye özgü tadı ve kokusu olan bu bal, antiseptik özelliğiyle tanınır. 
Kestane balı nerede bulunur?
Yaklaşık 30 metre yükseklikte olan dalların çiçeklenme zamanı Haziran ve Temmuz aylarıdır.
Bal arısı kestaneden hem polen hem nektar hem de salgı toplar. Arılar kestaneden nektar toplarken tozlaşmayı da sağlayarak kestane üretimine katkıda bulunurlar.
Bitkinin balı da meyvesi gibi koyu kahve renklidir. Kristalleşmesi yavaştır, kristalleştiği zaman çok ince granüller oluşturur.
Kestane balının faydaları:
Koyu kahve renkli, buruk biraz acı ve kestaneye özgü tadı ve kokusu olan kestane balı, antiseptik özelliğiyle tanınır. Araştırmalarda kestane balının vücut ve cilt yaralarını iyileştirme ve tedavi etmede antibiyotiklerden daha etkili özelliği olduğu tespit edilmiştir. 
B ve C vitaminleri açısından zengin olan FER Kestane Balı kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar.
Kestane Balı 'nın kuvvetli antiseptik özelliği vardır.
FER Organik Kestane Bal'ının solunum ve sindirim sistemlerine olumlu etkileri gözlemlenmiştir.
FER Organik Kestane Bal'ı diabetliler için uygundur. Ayrıca kanın temizlenmesi ve kemiklerin kuvvetlenmesine yardımcı olur.
Eski Mısırlılar bile kestane balının iyileştirici etkisinden haberdardı. 
II.Dünya Savaşı'nda da askerlerin yaraları ballı sargılarla iyileştirilmişti.
Kestane balının faydalı olduğu hastalıklar ve sağlık sorunlarını şu şekilde sıralamak mümkün:
- Adalelerde ağrı, titreme, uyuşma,
- Ağrı ve sancılar,
- Ağız yaraları,
- Akciğer hastalıkları,
- Bademcik iltihabı,
- Bağırsak gazı ve iltihabı,
- Baş, göğüs, karın ağrıları,
- Baş dönmesi,
- Bel ağrıları,
- Beyin hastalıkları,
- Felç ve sinir hastalıkları,
- Cilt bozukluğu ve cilt lekeleri,
- Cinsel gücü artırma,
- Damar sertliği,
- Damar tıkanıklığı,
- Göz ve görme problemleri,
- Halsizlik,
- Hazımsızlık,
- Hafıza sorunları,
- İştah sorunları,
- Kabızlık,
- Kalp çarpıntısı,
- Nezle ve grip hastalığı,
- Öksürük,
- Nefes darlığı,
- Astım hastalığı,
- Romatizma ve siyatik,
- Sarılık hastalığı,
- Sedef hastalığı.
.
Özellikle mevsim değişikliklerinde bol miktarda kestane balı tüketilmesi tavsiye edilir.

***Bu ürün sadece Selçuk Solmaz koordinesinde FER markasıyla hazırlanmaktadır.

(460gr)

2 yorum: