1 Ekim 2014 Çarşamba

Organik Kestane Balı



Organik nedir?

Bir balın organik olabilmesi için 20 Kilometre çapında yerleşim, yol, herhangi bir geçit ve ilaçlama yapılan tarımsal bölge bulunmayan, özel seçilmiş alanlarda üetilmesi gerekmektedir.


Kestane balı nerede bulunur?
Yaklaşık 30 metre yükseklikte olan dalların çiçeklenme zamanı Haziran ve Temmuz aylarıdır.
Bal arısı kestaneden hem polen hem nektar hem de salgı toplar. Arılar kestaneden nektar toplarken tozlaşmayı da sağlayarak kestane üretimine katkıda bulunurlar.
file:///Users/neslihan/Desktop/2908_1.jpg
Kestane balının faydaları:
Koyu kahve renkli, buruk, kestaneye özgü tadı ve kokusu olan kestane balı, yüksek antiseptik özelliğiyle tanınır. Araştırmalarda kestane balının vücut ve cilt yaralarını iyileştirmede antibiyotiklerden daha etkili özelliği olduğu tespit edilmiştir. 

B ve C vitaminleri açısından zengin olan FER Organik Kestane Balı kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar.
Kestane Balı 'nın kuvvetli antiseptik özelliği vardır.
FER Organik Kestane Bal'ının solunum ve sindirim sistemlerine olumlu etkileri gözlemlenmiştir.
FER Organik Kestane Bal'ı diabetliler için uygundur. Ayrıca kanın temizlenmesi ve kemiklerin kuvvetlenmesine yardımcı olur.

Eski Mısırlılar bile kestane balının iyileştirici etkisinden haberdardı. 
II.Dünya Savaşı'nda da askerlerin yaraları ballı sargılarla iyileştirilmişti.

Kestane balının faydalı olduğu hastalıklar ve sağlık sorunları:
- Adalelerde ağrı, titreme, uyuşma
- Ağrı ve sancılar
- Ağız yaraları
- Akciğer hastalıkları
- Bademcik iltihabı
- Bağırsak gazı ve iltihabı
- Baş, göğüs, karın ağrıları
- Baş dönmesi
- Bel ağrıları
- Beyin hastalıkları
- Felç ve sinir hastalıkları
- Cilt bozukluğu ve cilt lekeleri
- Cinsel gücü artırma
- Damar sertliği
- Damar tıkanıklığı
- Göz ve görme problemleri
- Halsizlik
- Hazımsızlık
- Hafıza sorunları
- İştah sorunları
- Kabızlık
- Kalp çarpıntısı
- Nezle ve grip hastalığı
- Öksürük
- Nefes darlığı,
- Astım hastalığı,
- Romatizma ve siyatik,
- Sarılık hastalığı
- Sedef hastalığı.



Özellikle mevsim değişikliklerinde bol miktarda organik kestane balı tüketilmesi tavsiye edilir.

FER Kestane Balları'nın üretimini 35 yıllık tecrübemizle yapmanın gururunu taşımaktayız.


(450gr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder