5 Şubat 2013 Salı

Kestane Balı




FER Kestane Balı %100 doğaldır.
Koyu kahve renkli, buruk, kestaneye özgü tadı ve kokusu olan bu bal, yüksek antiseptik özelliğiyle tanınır. 
Kestane balı nerede bulunur?
Yaklaşık 30 metre yükseklikte olan dalların çiçeklenme zamanı Haziran ve Temmuz aylarıdır.
Bal arısı kestaneden hem polen hem nektar hem de salgı toplar. Arılar kestaneden nektar toplarken tozlaşmayı da sağlayarak kestane üretimine katkıda bulunurlar.
Bitkinin balı da meyvesi gibi koyu kahve renklidir. Kristalleşmesi yavaştır, kristalleştiği zaman çok ince granüller oluşturur.
Kestane balının faydaları:Koyu kahve renkli, buruk, kestaneye özgü tadı ve kokusu olan kestane balı, antiseptik özelliğiyle tanınır. Araştırmalarda kestane balının vücut ve cilt yaralarını iyileştirmede antibiyotiklerden daha etkili özelliği olduğu tespit edilmiştir. 
B ve C vitaminleri açısından zengin olan FER Kestane Balı kasları kuvvetlendirici, kan dolaşımını düzenleyici, mide ve karaciğer yorgunluğunu giderici, bağışıklık sistemini güçlendirici etki yapar.
Kestane Balı 'nın kuvvetli antiseptik özelliği vardır.
FER Kestane Bal'ının solunum ve sindirim sistemlerine olumlu etkileri gözlemlenmiştir.
FER Kestane Bal'ı kanın temizlenmesi ve kemiklerin kuvvetlenmesine yardımcı olur.
Eski Mısırlılar bile kestane balının iyileştirici etkisinden haberdardı. 
II.Dünya Savaşı'nda da askerlerin yaraları ballı sargılarla iyileştirilmişti.
Kestane balının faydalı olduğu hastalıklar ve sağlık sorunları:
- Adalelerde ağrı, titreme, uyuşma,
- Ağrı ve sancılar,
- Ağız yaraları,
- Akciğer hastalıkları,
- Bademcik iltihabı,
- Bağırsak gazı ve iltihabı,
- Baş, göğüs, karın ağrıları,
- Baş dönmesi,
- Bel ağrıları,
- Beyin hastalıkları,
- Felç ve sinir hastalıkları,
- Cilt bozukluğu ve cilt lekeleri,
- Cinsel gücü artırma,
- Damar sertliği,
- Damar tıkanıklığı,
- Göz ve görme problemleri,
- Halsizlik,
- Hazımsızlık,
- Hafıza sorunları,
- İştah sorunları,
- Kabızlık,
- Kalp çarpıntısı,
- Nezle ve grip hastalığı,
- Öksürük,
- Nefes darlığı,
- Astım hastalığı,
- Romatizma ve siyatik,
- Sarılık hastalığı,
- Sedef hastalığı.
.

Özellikle mevsim değişikliklerinde bol miktarda kestane balı tüketilmesi tavsiye edilir.
Kestane balının fiyatı sayfa başında belirtilmiştir.

Organik Kestane Balı'mız Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 13.03.2007 tarih ve 06.00073-00019-2 sayılı izni ile T.G.K.'ne uygun olarak üretilmiştir.

FER Kestane Balları'nın üretimini 30 yıllık tecrübemizle yapmanın haklı gururunu taşımaktayız.

(460gr)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder