5 Şubat 2013 Salı

Özel Seçim Yayla Balı



Fer özel seçim çiçek balı yüksek antiseptik özelliğe sahip bir baldır.Zirai ilaçlama yapılmayan, dünyanın en zengin arı floralarından birine sahip Doğu Anadolu Bölgesi ve çam balı üretiminde dünyada ilk sırada yer alan Batı Anadolu Bölgesi'nin özel seçim yaylalarındaki arıların topladığı baldır.
Çiçek florası geniş ve farklı olan, yüksek yayla ve meralarda özel seçilmiş alanlarda ağır doğa şartlarında özel ekipler üretir. Hiçbir katkı maddesi içermez ve %100 saf baldır. Dünyanın en çalışkan, kışa dayanıklı ve uzun hortumu sayesinde en derin çiçek nektarlarını emebilen kafkas arısı tarafından üretilir. 
(700gr.)
Anzer bölgesi'ne çok yakın bir bölgeden toplanmaktadır. 

Anzer balı nerede bulunur?
Anzer balı nedir?
Anzer balının faydaları:
Anzer balının zararları:
Anzer balı nasıl kullanılır?
Anzer balının fiyatı?
Anzer balının tadı:


Özel Seçim Yayla Balının Yararları: 

Bal geleneksel tıbbın en önemli besinidir. Pek çok geleneksel ilacın içeriğinde mutlaka bal bulunmaktadır. İnsanlar beslenmeleri ve çeşitli rahatsızlıklarına iyi gelmesi için besin veya içecek olarak meyve ve sebzeleri ile değişik bazı bitkileri yaygın olarak tüketmektedirler.
Ballar genelde toplandığı bitkinin yani çiçeğin özelliğini taşırlar. 
Bitkilerin kokuları, tadları, aromatik ve bünyeye iyi gelen özellikleri ballarda da kendisini gösterir. 
Narenciye, keçiboynuzu, elma, alıç, kestane, gibi meyvelerden üretilen ballar da aynı meyveler gibi besin değerlerine ilaveten bazı rahatsızlıklar için şifa kaynağıdır.
İnsanlar tarih buyunca Adaçayı, Kekik, Ihlamur gibi aromatik bitkilerden çaylar yapmışlar ve keyif alarak içmişlerdir. Bu tür bitkilerin balları da aynı özellikleri taşımaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder